Guus Poorterman reporter FIFA Confederations Cup

Het maakt voor de twaalfjarige Guus Poorterman van de vestiging Noordikslaan niet uit wie er op 2 juli in de finale van de FIFA Confederations Cup staan. Duitsland, Rusland, Chili, Portugal, Mexico, Australië, Kameroen of Nieuw-Zeeland. Guus zal er sowieso bij zijn want hij is door GOAL! uitverkoren om als junior reporter aan de slag te gaan. Samen met jongeren uit 63 andere landen zal hij getuige zijn van deze finale in het nieuwe Zenitstadion van Sint-Petersburg.

Het bezoek aan deze finale maakt onderdeel uit van het Football For Friendship Forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 juni tot en met 3 juli aanstaande plaatsvindt in de Russische miljoenenstad.

Prijsvraag
Als lezer van GOAL! zag Guus een oproep om mee te dingen naar de uitverkiezing van junior reporter voor het Football For Friendship Forum. Hij twijfelde geen moment en schreef zich in om zo kans te maken op deze unieke ervaring. De enthousiaste houding van Guus overtuigde de redactie van GOAL! om voor hem te kiezen.

Guus reist namens GOAL! mee met voetbalspeelster Ires Tania uit het Noord-Hollandse Zaandijk. Ires is de speelster die Nederland vertegenwoordigt tijdens het Football For Friendship Forum. Uit 64 verschillende landen in Europa, Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika komen spelers, speelsters en junior reporters samen tijdens het evenement, dat dit jaar in Sint-Petersburg wordt gehouden.

Team Turquoise

De spelers en speelsters zijn verdeeld over acht gemengde internationale Teams of Friendship. Ires is ingedeeld in het Turquoise Team of Friendship samen met spelers en speelsters uit Uruguay, Bangladesh, Ghana, Macedonië, Tadzjikistan, Kirgizië en Irak. Alle spelers, speelsters en junior reporters zijn 12 jaar. Guus gaat alle avonturen van het Turquoise Team of Friendship vastleggen en verslaan èn kijgt een uniek kijkje in de keuken van de mediawereld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *