Zilver voor Daan Moes in Berlijn

Als Nederlands Kampioen reisde judoka Daan Moes af naar de European Cup in Berlijn. Een zwaar bezet toernooi waar deelnemers uit de hele wereld naar toe komen. Daan was als vierde geplaatst maar wist uiteindelijk de zilveren medaille te pakken! Een prachtige prestatie!

In de klasse tot 50kg kwam Daan in de tweede ronde uit tegen de Kazachstaan Gabbassov. Deze partij wist Daan te winnen. En ook in de derde ronde weet hij met 3 straffen te winnen van de Rus Kotelnikov. In de kwartfinale stond er opnieuw een Kazachstaan Tleukanov tegenover Moes. Daan weet ook deze ronde te winnen met eenmaal waza-ari, twee straffen en met houdgreep een ippon.

In de halve finale stuitte Daan op een oude bekende: Fescko uit Hongarije (de huidige nummer 1 op wereldranking). In Kroatië op de ECC verloor Daan nog nipt van deze tegenstander. Maar deze keer rekent Daan na een sterk begin in de golden score af met de Hongaar.

De finale ging tegen de Rus Georgi Tretiakov. Daan kon tijdens deze partij zijn pakking niet goed krijgen. Na een strafpunt voor de tegenstander scoort de Rus in de laatste 50 seconden een Waza-Ari en deze wordt niet meer terug gehaald. Ondanks het verlies, kan Daan trots zijn op het behaalde zilver. Hij kan terugkijken op een sterk optreden in Duitsland en zich gaan opmaken voor een lang judo-seizoen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *